söndag 31 maj 2009

Blueberry cheesecake

Detta blir present till Mors dag!

Blueberry cheesecake
Börja med botten, detta kan du t.o.m göra någon/några dagar innan. Förvara den i så fall i kylen tills du ska göra resten. Krossa 300 g digestivekex, lättast i en mortel. Blanda med 150 g smält smör och tryck ut i en springform (form med borttagbar kant) ca 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader i 10 min. Låt svalna.
Vispa 600 gram Philadelphiaost och 250 gram Kesella 10 % krämigt. Blanda i 1 dl socker, 1 dl majsstärkelse (Maizena) och 2 tsk vaniljsocker. Rör ned tre ägg, ett i taget och sedan 1 dl grädde. smält 200 gram vit choklad och rör i denna. Häll smeten över kexbotten och strö över 1,5 dl blåbär, färska eller frysta. Grädda mitt i ugnen (175 grader) i 40 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå i eftervärmen i 30 minuter. Täck eventuellt kakan med aluminiumfolie under gräddningen om den blir för mörk.


Så här fin blev den, hoppas mamsen blir glad! Får ju vänta tills ikväll innan jag får smaka på den...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar