Paj med bacon och grönsaker och stekt kycklingfilé
Jag brukar göra ett pajskal på 3 dl vetemjöl, 100 g smör och 2 msk vatten. Efter att ha blandat ihop degen trycker jag ut den i en pajform, naggar den med en gaffel och gräddar den i 225 grader i ca 10 min. Sedan är det bara att fylla den med vad man gillar. Den här gången valde jag 1/4 skivad rödlök, ett paket kalkonbacon, en näve broccoli, skivad aubergine och lite smulad fetaost. Häll över två uppvispade ägg blandat med 1 dl mjölk, salta och peppra och hyvla över lite ost. Sedan är det bara att stoppa in den i ugnen tills den stelnat och osten fått lite färg, ca 15 min.
Jag stekte några kycklingfiléer till, tycker att man blir mättare om man får i sig lite mer protein. Pajen är ett bra alternativ till potatis, pasta, ris etc, om man vill variera sig lite. Den går att variera hur mycket som helst, prova att göra t.ex kyckling/curry-paj eller en italiensk variant med pesto, parmaskinka och mozzarella!
Bild bjuder jag på nästa gång, pajen han liksom bli uppäten innan jag fotade den...
Jag stekte några kycklingfiléer till, tycker att man blir mättare om man får i sig lite mer protein. Pajen är ett bra alternativ till potatis, pasta, ris etc, om man vill variera sig lite. Den går att variera hur mycket som helst, prova att göra t.ex kyckling/curry-paj eller en italiensk variant med pesto, parmaskinka och mozzarella!
Bild bjuder jag på nästa gång, pajen han liksom bli uppäten innan jag fotade den...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar