måndag 25 maj 2009

God paj till middag!

Det tråkigaste när jag jobbar till halv 7, vilket jag gör tre gånger i veckan, är att maten måste lagas fort fort fort när jag kommer hem. Hungrig som attan är man och tar det för lång tid blir det så sen middag att man har svårt att sova... Idag blev det i alla fall:

Paj med bacon och grönsaker och stekt kycklingfilé
Jag brukar göra ett pajskal på 3 dl vetemjöl, 100 g smör och 2 msk vatten. Efter att ha blandat ihop degen trycker jag ut den i en pajform, naggar den med en gaffel och gräddar den i 225 grader i ca 10 min. Sedan är det bara att fylla den med vad man gillar. Den här gången valde jag 1/4 skivad rödlök, ett paket kalkonbacon, en näve broccoli, skivad aubergine och lite smulad fetaost. Häll över två uppvispade ägg blandat med 1 dl mjölk, salta och peppra och hyvla över lite ost. Sedan är det bara att stoppa in den i ugnen tills den stelnat och osten fått lite färg, ca 15 min.
Jag stekte några kycklingfiléer till, tycker att man blir mättare om man får i sig lite mer protein. Pajen är ett bra alternativ till potatis, pasta, ris etc, om man vill variera sig lite. Den går att variera hur mycket som helst, prova att göra t.ex kyckling/curry-paj eller en italiensk variant med pesto, parmaskinka och mozzarella!
Bild bjuder jag på nästa gång, pajen han liksom bli uppäten innan jag fotade den...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar