Indisk lax
Lägg 300-500 g ben och skinnfri lax, delad i bitar i en marinad bestående av: en dl yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, ½ tsk salt, ½ tsk malen ingefära, 1 tsk garam masala, ett stänk cayennepeppar eller chilipulver och 1 tsk gurkmeja. Låt dra i kylen i minst 20 min. Grilla sedan i 250 gradig ugn, på bakplåtspappersklädd plåt, i 4-6 min, kolla noga för det går väldigt fort!

Till laxen blir det couscous som jag kokat med lite buljong och kryddat med hackad färsk bladpersilja när den var klar. Jag gjorde även tzatziki till; blanda 2-3 dl turkisk/grekisk yoghurt med lite salt, en pressad vitlöksklyfta och ca 5 cm riven gurka. Se till att pressa ur vattnet ur gurkan innan du har i den i yoghurten, annars blir tzatzikin väldigt vattnig.

Nu mina vänner, ska jag äta!
Till laxen blir det couscous som jag kokat med lite buljong och kryddat med hackad färsk bladpersilja när den var klar. Jag gjorde även tzatziki till; blanda 2-3 dl turkisk/grekisk yoghurt med lite salt, en pressad vitlöksklyfta och ca 5 cm riven gurka. Se till att pressa ur vattnet ur gurkan innan du har i den i yoghurten, annars blir tzatzikin väldigt vattnig.
Nu mina vänner, ska jag äta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar