Krämig asiatisk kycklinggryta
Bryn 2 kycklingfiléer i en gryta i lite smör. De skall vara helt genomstekta. Under tiden de steks ska du skala och dela en liten rödlök i skivor, skiva en vitlöksklyfta och skära en halv röd paprika i små bitar. Tillsätt dessa när kycklingen nästan är färdigstekt och låt de fräsa med en stund. Tillsätt sedan en burk kokosmjölk, ca 2 tsk kycklingfond och nästan ett paket asiatiska kryddor. Jag brukar använda dessa praktiska små paket som innehåller 30 gram kryddor:
Lår detta koka ihop någon minut och tillsätt sedan 50-75 g äggnudlar. Jag använde en 'platta' av fyra som finns i ett paket. Låt koka tills nudlarna är färdiga, ca 3-4 minuter. Tillsätt räkor efter smak, dessa ska inte koka med! Om de gör det blir de sega. Om du använder räkor i lake ska du pressa ur laken ur dem så att de är ganska torra. Färdigt!
Du kan även ha i t.ex. minimajs, bambuskott eller annat du gillar. Hittar du inte kryddblandningen kan du riva lite färsk ingefära, hacka en bit chili och lite färska kryddor, såsom citrongräs och koriander.
Hoppa över nudlarna om du vill ha soppa istället för gryta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar