Annas nyttiga filmjölksbröd
ugn 200 grader
2 dl havregryn (vanliga eller fiberberikade, gärna ekologiska!)
5 dl vetemjöl (ekologiskt såklart)
1 dl krossade linfrön
1 dl russin, torkad frukt etc. (idag använde jag russin, torkade tranbär och torkade aprikoser som jag klippte i bitar)
1 dl frön, nötter, mandlar etc. (linfrön och solrosfrön blev det i min limpa idag)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk eller yoghurt (ekologisk!)
upp till ½ dl honung (jag brukar ha 1-2 msk)
upp till ½ dl lingonsylt (jag brukar ha ca 2 msk. Idag hade jag min mammas hemmagjorda blåbärssylt, funkar bra då den inte är så söt)
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ned yoghurt, honung och lingonsylt. Häll i en avlång form som rymmer ca 1,5 liter. Behövs det kan du smöra och mjöla formen eller täcka den med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i en timma. Täck med aluminiumfolie om den blir för mörk under gräddningen. Done! Låt limpan vila en stund innan du skär upp den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar