måndag 15 juni 2009

Färsfyllda bifftomater


Skär ett hål och töm 8 bifftomater på innehåll (eller sätt någon annan, t. ex. din prins, på att göra det medan du gör röran). Lägg dessa i en smord ugnsfast form. Stek ca 500 gram köttfärs tills den nästan är genomstekt och lägg då i två hackade lökar, 2 pressade vitlöksklyftor och 3 msk tomatpuré. Krydda även med salt, peppar, chilipulver och ordentligt med oregano. Ta av stekpannan från plattan och tillsätt ca 250 gram keso (med smak om man vill, t. ex. feta/oliv) och en kruka finhackad bladpersilja. Fyll tomaterna med röran, tryck till den ordentligt inuti tomaterna och lägg en fin liten kulle ovanpå. Täck med en skiva ost och ev lite mer oregano och grädda i ugnen, 225 grader i 10-15 minuter.

Prinsen skulle såklart göra tomaterna fancy...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar