Saftiga burgare med fetaost-och olivdressing
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Rör ihop ett ägg, 1 msk ströbröd, 2 finhackade vitlöksklyftor, 1 msk senap, lite salt, chilipulver och ordentligt med peppar. Rör sedan i ca 600-800 gram köttfärs och blanda ordentligt, lättast med händerna. Forma 6-7 biffar och lägg på bakplåtspappers-klädd plåt, in i ugnen i 7-10 minuter. Sätt på grill de sista minuterna, så de får fin färg.
Medan biffarna är i ugnen, gör dressingen. Blanda 3 dl 'fast' yoghurt, typ grekisk eller turkisk, med 75 gram smulad fetaost och ca 10 hackade gröna och/eller svarta oliver.
Servera burgarna med grovt hamburgerbröd, sallat, skivad rödlök och skivad bifftomat. Sjukt gott och enkelt.
ser skiiit gott ut! good job =) men vart e ketchupen? eller bbq-såsen? haha de kan man ju inte va utan :P
SvaraRadera