tisdag 2 juni 2009

Mätt och glad!

Nu har jag ätit lite kvällsmat, alldeles själv för Prinsen är och spelar golf. Jag tror han övar för att bli proffs. Men jag ska ha noggrann koll; börjar han tjäna pengar ska jag vara med och dela, så det så! Nu till kvällens middag:

Saftiga burgare med fetaost-och olivdressing


Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Rör ihop ett ägg, 1 msk ströbröd, 2 finhackade vitlöksklyftor, 1 msk senap, lite salt, chilipulver och ordentligt med peppar. Rör sedan i ca 600-800 gram köttfärs och blanda ordentligt, lättast med händerna. Forma 6-7 biffar och lägg på bakplåtspappers-klädd plåt, in i ugnen i 7-10 minuter. Sätt på grill de sista minuterna, så de får fin färg.
Medan biffarna är i ugnen, gör dressingen. Blanda 3 dl 'fast' yoghurt, typ grekisk eller turkisk, med 75 gram smulad fetaost och ca 10 hackade gröna och/eller svarta oliver.
Servera burgarna med grovt hamburgerbröd, sallat, skivad rödlök och skivad bifftomat. Sjukt gott och enkelt.

1 kommentar:

  1. ser skiiit gott ut! good job =) men vart e ketchupen? eller bbq-såsen? haha de kan man ju inte va utan :P

    SvaraRadera