lördag 11 juli 2009

Aioli och annat gott till räkor!

Som sagt så ska jag och Prinsen fira min semester med lite räkor till middag, och här kommer lite tips på goda tillbehör!

Aioli

Som en majonäs med vitlök i. Sjukt enkel att göra själv, bara man är noggrann! Originalreceptet innehåller inte crème fraiche, men jag tycker det blr bättre konsistens med det i.
Vispa en äggula med 3/4 dl neutral olja, tillsätt oljan droppvis. Vispa sedan ned en finhackad vitlöksklyfta, lite salt och ca 1 dl crème fraiche. Låt stå en stund i kylen innan den serveras så vitlöken hinner ge lite smak.



Bröd
Ljust bröd, som baguette är gott till räkor. Bake off är typ bannlyst här och jag har svårt att få till fluffiga och fina baguetter själv (måste öva på det!), så jag köper på bageri. Idag blir det surdegsbaguette, som har en god knaprig skorpa!
Annat bröd som passar bra till räkor är riktigt grovt och fröigt bröd. Finns i de flesta affärer, ofta osötat och bakat på surdeg. Gott att göra räkmackor på istället för den klassiska tekakan!
Som tillbehör till brödet blir det smör och vanlig ost!


Till räkorna kommer jag även att servera:
Skivad rödlök
Brieost och kex
Avocado
(fast det glömde jag såklart att köpa, attans battans...)

Och så dricker vi mousserande vin till! Så nu får Prinsen se till att komma hem för jag blev väldigt hungrig helt plötsligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar