fredag 31 juli 2009

Fattiga riddare med kanelstekta äpplen

Jag går ut hårt med ett riktigt gott och inte speciellt nyttigt recept! Passar som mellanmål eller som efterrätt till och med.


Fattiga riddare
Vispa ihop 2 ägg, ½ dl mjölk och en nypa salt. Doppa fyra brödskivor (jag använde en osötad lantlimpa, men rostbröd funkar också. Ljust bröd är bäst!) i smeten, se till att de är helt täckta. Stek i smör på medelvärme på båda sidor tills de fårr fin gyllene färg.

Kanelstekta äpplen
Koka upp 3 msk smör, 3 msk socker och 1 tsk kanel i en non-stickkastrull. Tillsätt ett äpple: skalat, urkärnat och skuret i tunna skivor. Låt koka på svag värme några minuter, tills äpplena mjuknat och såsen blivit sirapsaktig.

Servera eventuellt med en klick yoghurt, eller en kula vaniljglass! Riddarna kan man äta med sylt, banan, lönnsirap eller vad man gillar. Äpplena passar även till t.ex. glass eller som pajfyllning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar