Kyckling med bacon och senaps-gräddsås
Putsa 2 kycklingfiléer, dvs skär bort det 'äckliga' på dem. Krydda med färskmalen svartpeppar och linda 1-2 skivor bacon runt varje filé. Jag använde kalkonbacon, som är magrare än vanligt bacon. Lägg i en ugnsfast form och laga i ugnen, 250 grader i ca 20 minuter, kolla om kycklingen är klar genom att skära i den efter 15 minuter.
Gör såsen: Koka upp ett paket mellangrädde, 3 dl. Häll i ca 2 tsk kalvfond, 2 tsk senap och en skvätt soya för sälta och färg. När den smakar bra, red såsen med lite maizena-mjöl utrört i kallt vatten och låt koka upp igen.
Servera med kokt färsk-potatis och någon god sallad. Jag gjorde en på en tomat, lite skivad rödlök, peppar, ett stänk balsamvinäger och lite olja!
Bacon???? hmmm Men det låter väldigt gott.. :-)
SvaraRadera