
Marinerad lövbiff och sallad med granatäpple
2-3 portioner
Marinerad lövbiff
Marinera 500 gram strimlad lövbiff i:
- ½ urkärnad, finhackad röd chilifrukt
- en bit, ca 2 cm, finhackad/riven färsk ingefära
- 1 tsk honung
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- nymalen svartpeppar
Låt marinera medan du gör salladen. Stek sedan på hög värme i några minuter: eftersom de är så tunna blir de lätt torra om man översteker dem. Låt vätskan koka undan och ge dem en lätt brynt färg.
Sallad
Koka 1 dl röd quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna och blanda sedan med valfri mängd blandad sallat (jag hade mangold, maché och vanlig kruksallat), en skivad rödlök, kärnorna från ett granatäpple och en liten grön eller gul paprika. Det är också väldigt gott att blanda i annan frukt, t.ex. mango, då det lätt känns torrt om man har alltför mycket grön sallat i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar