måndag 3 augusti 2009

Ädelost-risotto och kycklingfilé med soltorkade tomater

Risotto: Koka risotto enligt anvisningarna på paketet, det är svårt att skriva hur då de olika rismärkena säger olika. Tänk dock på att det är avorio-/arbori-ris som ska användas. När risotton nästan är färdig brukar man i regel hälla i riven parmesanost, men skippa det och häll istället i 50-75 gram smulad ädelost, typ blåmögelost.

Kyckling: Beräkna 2-3 soltorkade tomater per kycklingfilé. Jag brukar köpa tomater som är inlagda med lite kryddor istället för bara i olja, men vill man inte det är det bara att hacka lite vitlök och krydda med örtkryddor. Gör ett snitt i varje kycklingfilé, nästan helt igenom, som på bilden. Tryck in tomaterna och ev. vitlök och kryddor och lägg kycklingen i en smord, ugnsfast form. Häll lite olja från tomaterna över och stek i ugnen på 225 grader tills de är färdiga, ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar