Lax med squash-täcke
Den här rätten passar utmärkt att göra på både lax-portionsbitar, -fjärilar, -kotletter eller en bit av en laxsida. För fyra portioner går det åt ungefär en squash. Riv squashen på den grova delen av rivjärnet, gärna över en skärbräda eller en stor tallrik. Sprid ut den rivna squashen och salta över den, blanda runt den lite. Låt vila i några minuter medan du lägger laxen i en ugnssäker form och pressar lite citronsaft över den. Pressa sedan ut så mycket vatten du kan ur squashen och lägg den som ett täcke över laxen. Sätt in den i 225 grader varm ugn tills den är färdig, ca 10 minuter för portionsbitar, bit av en sida tar minst 15 minuter; prova dig fram!
Vill man ha mer smak på laxen kan man pressa i 1-2 vitlöksklyftor i squashen, precis innan man lägger den på laxen.
Jag serverade laxen med kokta morötter och pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar