torsdag 13 augusti 2009

Kycklinggryta med italiensk touch

En jättegod mustig gryta med mycket vitlökssmak, smakar riktigt proffsigt (om man kan säga så om mat haha)!

För ca 3 personer
Skär två stora kycklingfiléer i bitar, ca 3x3 cm stora. Stek i smör tills de fått fin yta runtom, de behöver inte vara genom stekta! Lägg i en hackad gul lök och 2-3 finhackade vitlöksklyftor och låt steka med en stund så att löken mjuknar lite. Lägg i ½ dl tomatpuré, rör runt den så att den bryns lätt. Häll i en burk krossade tomater och låt allt koka tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Häll i ca 1 ½ dl matlagningsgrädde och krydda med salt, peppar och ev. oregano, innan du låter grytan koka upp igen. Precis innan den ska serveras: häll i strimlad färsk basilika och rör runt (häller man i den innan får den tråkig grå färg). Servera med tagliatelle eller pastasnäckor och gärna lite riven ost över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar