Skär två stora kycklingfiléer i bitar, ca 3x3 cm stora. Stek i smör tills de fått fin yta runtom, de behöver inte vara genom stekta! Lägg i en hackad gul lök och 2-3 finhackade vitlöksklyftor och låt steka med en stund så att löken mjuknar lite. Lägg i ½ dl tomatpuré, rör runt den så att den bryns lätt. Häll i en burk krossade tomater och låt allt koka tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Häll i ca 1 ½ dl matlagningsgrädde och krydda med salt, peppar och ev. oregano, innan du låter grytan koka upp igen. Precis innan den ska serveras: häll i strimlad färsk basilika och rör runt (häller man i den innan får den tråkig grå färg). Servera med tagliatelle eller pastasnäckor och gärna lite riven ost över.
torsdag 13 augusti 2009
Kycklinggryta med italiensk touch
En jättegod mustig gryta med mycket vitlökssmak, smakar riktigt proffsigt (om man kan säga så om mat haha)!
För ca 3 personer
Skär två stora kycklingfiléer i bitar, ca 3x3 cm stora. Stek i smör tills de fått fin yta runtom, de behöver inte vara genom stekta! Lägg i en hackad gul lök och 2-3 finhackade vitlöksklyftor och låt steka med en stund så att löken mjuknar lite. Lägg i ½ dl tomatpuré, rör runt den så att den bryns lätt. Häll i en burk krossade tomater och låt allt koka tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Häll i ca 1 ½ dl matlagningsgrädde och krydda med salt, peppar och ev. oregano, innan du låter grytan koka upp igen. Precis innan den ska serveras: häll i strimlad färsk basilika och rör runt (häller man i den innan får den tråkig grå färg). Servera med tagliatelle eller pastasnäckor och gärna lite riven ost över.
Skär två stora kycklingfiléer i bitar, ca 3x3 cm stora. Stek i smör tills de fått fin yta runtom, de behöver inte vara genom stekta! Lägg i en hackad gul lök och 2-3 finhackade vitlöksklyftor och låt steka med en stund så att löken mjuknar lite. Lägg i ½ dl tomatpuré, rör runt den så att den bryns lätt. Häll i en burk krossade tomater och låt allt koka tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Häll i ca 1 ½ dl matlagningsgrädde och krydda med salt, peppar och ev. oregano, innan du låter grytan koka upp igen. Precis innan den ska serveras: häll i strimlad färsk basilika och rör runt (häller man i den innan får den tråkig grå färg). Servera med tagliatelle eller pastasnäckor och gärna lite riven ost över.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar