Vitlök- och basilikadoftande potatis
Skrubba små färskpotatisar noga med en svamp eller borste. Lägg i en ugnsfast form, låt dem ligga ganska tätt, och häll över ordentligt med olivolja. Skiva över två klyftor vitlök tunt och strimla några blad färsk basilika. Salta och rör runt. Ställ in i ugnen i ca 30 min, 225 grader, med ett lager aluminiumfolie över. Rör runt då och då under tilllagningen!
Goda biffar
Köttfärsbiffar går att smaksätta med i princip vad som helst, men nu när jag har så smakrika tillbehör räcker det med några hackade soltorkade tomater, några hackade gröna oliver, salt och peppar!
Grundrecept: Blanda 3 msk ströbröd med lika mycket mjölk eller grädde. Smula i ca 350 g köttfärs, knäck i ett ägg, salta och peppra. Blanda runt ordentligt! Dela smeten i så många biffar som du vill ha och stek sedan i smör tills de är genomstekta. Jag gör fyra stora biffar av den här smeten!
Caprese
Jag gjorde caprese på babytomater, ca 8 stycken, men vill man göra på vanliga tomater går det åt ca 2 (en per person). Dela i munsbitar, och gör samma sak med 1 mozzarellaboll. Blanda i en skål tillsammans med lite olivolja, salt, peppar och färska basilikablad. Eller skiva tomater och mozzarella och lägg upp fint på ett fat och ringla olivoljan över. Salt, pepper och basilika på även där såklart!
Skrubba små färskpotatisar noga med en svamp eller borste. Lägg i en ugnsfast form, låt dem ligga ganska tätt, och häll över ordentligt med olivolja. Skiva över två klyftor vitlök tunt och strimla några blad färsk basilika. Salta och rör runt. Ställ in i ugnen i ca 30 min, 225 grader, med ett lager aluminiumfolie över. Rör runt då och då under tilllagningen!
Goda biffar
Köttfärsbiffar går att smaksätta med i princip vad som helst, men nu när jag har så smakrika tillbehör räcker det med några hackade soltorkade tomater, några hackade gröna oliver, salt och peppar!
Grundrecept: Blanda 3 msk ströbröd med lika mycket mjölk eller grädde. Smula i ca 350 g köttfärs, knäck i ett ägg, salta och peppra. Blanda runt ordentligt! Dela smeten i så många biffar som du vill ha och stek sedan i smör tills de är genomstekta. Jag gör fyra stora biffar av den här smeten!
Caprese
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar