Detta blev en sista hyllning till solen, nu när hösten är på väg, för maten är ju alldeles gul och fin! Vill man inte ha kyckling fungerar fläskfilé/-karré också. Nästa gång kommer jag nog även att prova med lite knaperstekt bacon på toppen!
Skär 1 gul lök och 1 äpple i tärningar. Finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs detta i lite olja tillsammans med 1 tsk curry i en non-stickkastrull i några minuter. När det blivit lite mosigt, tillsätt 2,5 dl vatten, 1,5 dl matlagningsgrädde och ½ kycklingbuljongtärning. Låt koka i 10 minuter och red av med 1 msk ljus maizenaredning eller 2 tsk maizenamjöl utrört i lite kallt vatten. Under tiden som såsen kokar; dela 3 kycklingfiléer i bitar, ca 4 per filé, och stek i lite olja. Stek tills de är genomstekta och peppra och salta. Häll såsen över filéerna och låt koka ytterligare några minuter.
Servera med ris och en sallad gjord på: färsk ananas, färsk/fryst mango, banan, kokos, nötter och russin.
Jag gjorde en sallad på enbart frukten den här gången och det var väldigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar