onsdag 16 september 2009

Kyckling med jordnöts- och kokossås

Supergott!

Skär 3 kycklingfiléer i bitar och stek i lite olja i en stor stekpanna eller gryta, tills de fått lite färg. Tillsätt då en skivad gul lök och två klyftor finhackad vitlök och låt bryna med i några minuter. Tillsätt sedan 1 msk farinsocker, 2 msk soya, 1 finhackad röd chilifrukt (urkärnad), 1 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning, 1 tsk pressad citron, minst 3 msk jordnötssmör och 4 dl (en burk) kokosnötsmjölk. Låt detta småputtra i ca 15 minuter och kontrollera då så att kycklingen är färdig genom att skära i den och kolla så att den är genomstekt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt eller jordnötssmör.
Servera med ris och en god sallad, eller som jag med kokt broccoli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar