tisdag 15 september 2009

Nyttigheter: Röd grapefrukt

Som alla andra citrusfrukter innehåller röd grapefrukt gott om c-vitamin, som vi människor behöver få i oss varje dag. Den innehåller även gott om antioxidanter, som hjälper kroppen att motverka fria radikaler, vilka förstör kroppens celler. Den röda grapefrukten innehåller, just på grund av den röda färgen, även lykopen; en stark antioxidant!
Röd grapefrukt kan användas i efterrätter, såsom fruktsallad, glass eller bakta i ugn. De fungerar även utmärkt att använda i din morgon-smoothie eller i en matig sallad!

Varmt grapefrukt-thé
Det här receptet kommer från Martha Stewart - en husmors-ikon! Som jag skrev tidigare innehåller röd grapefrukt lykopen, och den här antioxidanten blir ännu verksammare vid upphettning, som i det här receptet!
Pressa 2 röda grapefrukter. Häll juicen i en kastrull tillsammans med 1,5 dl vatten, 2-3 msk honung och 1 kanelstång. Låt koka upp och sila därefter théet, så att kanel och fruktkött försvinner.
Servera gärna i glas så man ser den vackra färgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar