Jag och lillasyster Fia bunkrar upp med småkakor och cookies, perfekta att ta upp ur frysen när det är fikadags!
Bondkakor ca 50 st
Blanda ut 1 tsk bikarbonat med 1 msk kallt vatten i en stor bunke. Tillsätt 200 gram rumsvarmt smör, 5,5 dl vetemjöl, 1 msk sirap (jag använde "Cane-syrup" av råsocker), 2 dl strösocker och 3/4 dl finhackad mandel. Blanda runt ordentligt och kläm ihop till en deg. Dela i två delar och rulla till rullar med diametern ca 5 cm. Slå in dem i plastfolie och låt ligga i kylen i ca 30 minuter. Skär dem sedan i ½-1 cm tjocka skivor, lägg på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen tills kakorna fått gyllene färg, ca 7-8 minuter.
Nattis cookies ca 20 st
Vispa 175 gram rumsvarmt smör med ½ dl strösocker och 2 dl farinsocker i några minuter, tills det blivit fluffigt. Rör ned 1 ägg, 1 äggula, 3,5 dl mjöl, 1 tsk bikarbonat och lite vaniljsocker. Tillsätt sist 250 gram hackad mörk choklad och daim, välj proportioner själv! Vi tog dock ca 75 g mörk choklad och resten daim. Rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills de blivit platta och fått fin färg!
fredag 26 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag längtar till att komma hem och få äta alla dina kakor =) Min mage skriker redan; ANNNA!!!!
SvaraRadera