fredag 26 mars 2010

Kakbak på hög nivå!

Jag och lillasyster Fia bunkrar upp med småkakor och cookies, perfekta att ta upp ur frysen när det är fikadags!

Mest jag, cookies till vänster och bondkakor till höger

Bondkakor ca 50 st
Blanda ut 1 tsk bikarbonat med 1 msk kallt vatten i en stor bunke. Tillsätt 200 gram rumsvarmt smör, 5,5 dl vetemjöl, 1 msk sirap (jag använde "Cane-syrup" av råsocker), 2 dl strösocker och 3/4 dl finhackad mandel. Blanda runt ordentligt och kläm ihop till en deg. Dela i två delar och rulla till rullar med diametern ca 5 cm. Slå in dem i plastfolie och låt ligga i kylen i ca 30 minuter. Skär dem sedan i ½-1 cm tjocka skivor, lägg på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen tills kakorna fått gyllene färg, ca 7-8 minuter.

Nattis cookies ca 20 st
Vispa 175 gram rumsvarmt smör med ½ dl strösocker och 2 dl farinsocker i några minuter, tills det blivit fluffigt. Rör ned 1 ägg, 1 äggula, 3,5 dl mjöl, 1 tsk bikarbonat och lite vaniljsocker. Tillsätt sist 250 gram hackad mörk choklad och daim, välj proportioner själv! Vi tog dock ca 75 g mörk choklad och resten daim. Rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills de blivit platta och fått fin färg!

1 kommentar:

  1. Jag längtar till att komma hem och få äta alla dina kakor =) Min mage skriker redan; ANNNA!!!!

    SvaraRadera