Ikväll blir det tre-rätters med min familj och Gustav! Vi börjar med sill och potatis (min nya favoriträtt, såå gott!), äter en blåmusselsoppa till varmrätt och avslutar med:
Key lime pie
Pajskal: Krossa 200 gram digestivekex i en mortel och blanda med 50 gram smält smör, 1 msk vaniljsocker och 1 tsk kanel. Tryck ut i en pajform och grädda i 200 grader varm ugn i ca 8-10 minuter.
Fyllning: Pressa limefrukter (4-5 st) så att du får 1 dl juice. Separera 4 ägg - du ska bara använda gulorna. Blanda ihop de fyra äggulorna med 1 burk kondenserad mjölk och rör sedan snabbt ned limejuicen. Fyll pajskalet när det svalnat helt.
Servera som den är eller med lite goda bär tex. färska hallon.
lördag 10 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar