lördag 10 april 2010

Key lime pie

Ikväll blir det tre-rätters med min familj och Gustav! Vi börjar med sill och potatis (min nya favoriträtt, såå gott!), äter en blåmusselsoppa till varmrätt och avslutar med:

Key lime pie

Underbart söt-syrlig paj till dessert!

Pajskal: Krossa 200 gram digestivekex i en mortel och blanda med 50 gram smält smör, 1 msk vaniljsocker och 1 tsk kanel. Tryck ut i en pajform och grädda i 200 grader varm ugn i ca 8-10 minuter.
Fyllning: Pressa limefrukter (4-5 st) så att du får 1 dl juice. Separera 4 ägg - du ska bara använda gulorna. Blanda ihop de fyra äggulorna med 1 burk kondenserad mjölk och rör sedan snabbt ned limejuicen. Fyll pajskalet när det svalnat helt.
Servera som den är eller med lite goda bär tex. färska hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar