söndag 25 april 2010

Minimaränger

Försvinnande goda och alldeles för lätta att stoppa i munnen - jag har gjort små söta maränger!

Vispa 3 äggvitor och ½ dl strösocker riktigt fluffigt och hårt; du ska kunna vända bunken uppochned utan att smeten rinner ut. Vände ned ytterligare 1 dl socker och klicka eller spritsa ut maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. De sväller inte i ugnen så gör den storlek du vill ha, och tänk på att de kan ligga ganska tätt. Jag tog en vanlig plastpåse som jag klippte hål i hörnet på och använde som spritspåse, lite ostyrigt blev det dock så en riktig spritspåse rekommenderas!
Vill du kan du röra ned hackade nötter, krossade polkagrisar, chokladbitar eller annat i smeten innan du spritsar ut den.
Grädda sedan marängerna i 100-125 grader varm ugn tills de mörknat lite och är hårda (mina minimaränger tog ca 30 minuter). Vill man ha dem lite sega inuti tar man bara lite kortare tid, men tänk på att de då kan vara svåra att få av från plåten.
När marängerna har svalnat kan man doppa dem i choklad eller ringla det över, eller helt enkelt bara äta dem som de är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar