Soppan går utmärkt att koka i förväg och värma innan servering! Om man vill ha krutonger istället för brödskivor till är det bara att tärna ljust bröd och steka i smör tills det fått fin färg och sedan pudra över lite riven parmesan.
Tomatsoppa med inlagd vitlök
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk tomatpuré
1 förpackning passerade tomater
1 dl vitt vin
5 inlagda vitlökar
1,5 dl grädde
vatten
timjan
oregano
italiensk salladskrydda
salt
peppar
Fräs löken tills den blir mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt då vitlök, tomatpuré, passerade tomater och vitt vin. Låt koka upp. Späd med grädde och eventuellt vatten tills du får lagom konsistens, och smaka av med kryddor.
Parmesan- och örtgratinerat bröd
Skiva ljust lantbröd i ganska tjocka skivor och pensla dem med lite smält smör. Häll över lite blandade örtkryddor, tex. oregano och timjan och till sist lite riven parmesanost. Griljera i ugnen i några minuter, 200°. Servera varma eller kalla till soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar