tisdag 7 december 2010

Muscovadohjärtan med pepperkakssmak

Smaskiga små kakor som gör hela huset pepperkaksdoftande! Lite pilliga att göra, så om man vill kan man rulla bollar istället för att trycka ut hjärtan av degen.

Muscovadohjärtan med pepperkakssmak

100 gram rumsvarmt smör
1 dl mörkt muscovadosocker
1/2 dl ljus sirap
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskrydda (eller 1 tsk av vardera malen nejlika, kardemumma och ingefära)
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
kokos

Rör ihop smör och socker, och tillsätt sirap och ägg. Rör ihop vetemjöl med pepparkakskrydda, bikarbonat och salt och blanda sedan ihop de båda rörorna. Tryck eller kavla försiktigt ut degen på ett mjölat bakbord till ca 1 cm tjocklek, och stansa ut hjärtan med ett litet pepparkaksmått. Häll kokos på en tallrik och doppa övre delen på hjärtana i den. Lägg på en plåt med kokossidan upp och grädda i ca 7 minuter i 200°. De ska fortfarande vara lite degiga i mitten! Gör man instället bollar av kakorna så tar de 10 minuter i ugnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar