
Sätt ugnen på 200 grader och förbered en form eller liten långpanna ( minst 20x30 cm) med bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser till chokladbotten: 150 gram smält smör, 2 ägg, 3 dl socker, 1,5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 4 msk kakao och ½ tsk salt. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Låt chokladkakan svalna i långpannan och gör därefter tryffeln. Koka upp 150 gram marshmallows, 6 dl strösocker, 150 gram smör och 3 dl vispgrädde. Ta kastrullen från plattan och tillsätt 450 gram nougat. Rör tills den smält. Tillsätt knappt ½ tsk havssalt, rör ordentligt i tryffeln och smaka av. Tillsätt eventuellt mer salt, om du tycker det behövs. Bred ut tryffeln över chokladkakan i formen och ställ kallt att stelna, gärna över natten. Skär upp kakan i ca 3x3 cm stora bitar, dekorera med tex. ätbara violer och njut som en lagom avslutning på middagen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar