Börja med att 'putsa' köttet, dvs. skär bort senor och liknande, och skär i lagon bitar ca 3 x 3 cm. Skala och skiva morötterna. Skala och dela löken, inte alltför små bitar. Bryn allt i ordentligt med smör i en stor gryta eller i en stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar. Häll över i en gryta, om du stekt i stekpanna, och pudra över mjölet. Rör runt och häll på vatten så att det täcker köttet. Lägg även i lagerbladet, kryddpepparkornen och ev. lite mer vitpeppar. Låt koka upp. Ta bort det skum som bildats på ytan med en sked och låt sedan koka på svag värme i minst en timma. Prova om köttet är färdigt genom att ta upp en bit, skära sönder den och ev smaka om det har rätt konsistens. Ju mörare desto bättre!
Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Nu har ja hittat hit och jag är här för att stanna=)
SvaraRaderaHaha söt-sandra!
SvaraRadera