Risotto med soltorkade tomater
För att göra risotto, väldigt enkelt btw, behöver man en speciell rissort: arbori-ris/avorio-ris. Grundreceptet för risotto står på förpackningen! I princip går det ut på att du steker ris och charlottenlök för att sedan tillsätta vitt vin och buljong, och till sist riven parmesanost. Det går att variera den här rätten i alla oändlighet, och idag använde jag mig av soltorkade tomater, som jag strimlade och tillsatte tillsammans med buljongen. Till två portioner behövs 6-8 tomater, i olja är lättast annars måste man blötlägga och ha sig... Lätt som en plätt!
Chili- och vitlöksmarinerade kycklingspett
Dela valfritt antal kycklingfiléer i bitar, ca 2x2 cm. Lägg i en skål och häll på en skvätt olja, den skall kunna täcka alla bitarna. Krydda med 1-2 pressade vitlöksklyftor, en halv finhackad röd chilifrukt (eller en massa chilipulver), peppar och några stänk malen ingefära. Låt marinerna minst en halvtimma i kyl. Trä bitarna på spett och grilla i ca 10 min i ugnen, 250 grader och grilläge. Gläm inte att vända på dem minst en gång.
Servera med kokta morötter med salt och smör och grönsallad med några stänk balsamvinäger, och saken är biff!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar