tisdag 16 juni 2009

Sweets for my sweet, sugar for my honey

Nu har jag precis bakat kakor till alla mina sötnosar! Anna Sabel tog det fina initiativet till en fika med flickorna, jag citerar: "alla tar med sig något, köpt eller bakat". Först tänkte jag rabarberpaj, men nej, det blev istället:

Cookies med tranbär, mandel och linfrön (15-20 st)
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Förbered även två plåtar med bakplåtspapper. Blanda sedan ihop 110 gram rumsvarmt smör, 1 ägg, 1 dl strösocker och 1 dl farinsocker (funkar med 2 dl vanligt socker också). Blanda i en annan skål 2 dl vetemjöl, 2,5 dl havregryn och 1 tsk bakpulver. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten och häll i ca ½ dl torkade tranbär, nästan ½ dl mandelspån och 2 msk linfrön.

Klicka ut på plåtar, nio per plåt. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 8 minuter. De kommer att vara mjuka när de kommer ur ugnen men stelna efterhand.

I originalreceptet ska det vara hackad choklad i valfri mängd istället för tranbär etc. vilket också är väldigt gott. Jag har gjort en massa olika varianter på detta recept, kombinationen mörk choklad och salta jordnötter är en favorit! Andra förslag är hackad daim, vit choklad + hackade hasselnötter och kokos + finhackade färska aprikoser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar