Dela 5-6 skalade rabarber i ca 2 cm stora bitar och koka upp med 4 msk socker och 1-2 msk vatten. Låt koka ca 10 minuter, tills de mjuknat ordentligt.
Smält 150 gram smör eller margarin. Blanda 1 dl socker, 3 dl vetemjöl, ½ tsk bakpulver och en nypa salt, och rör ihop med smöret. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ugnen i 15 minuter. Häll sedan i rabarberkrämen i skalet och grädda ytterligare 10 minuter. Jag strödde lite blåbär över pajen innan jag gräddade, för jag hade inte tillräckligt med rabarber, och det funkar även utmärkt med andra bär, typ jordgubbar eller hallon.
När pajen har svalnat: bred över en burk Kesella vanilj. Servera!
ge miiigggg=)=)=)=)
SvaraRaderaåå så goood den ser ut!
SvaraRaderaDen var sååå god med! :-)
SvaraRadera