måndag 24 augusti 2009

Portergryta, sjukt gott!


Lägg följande i en stor gryta och låt koka upp, och sedan koka i 1 h:
ca 1 kg nötkött i grytbitar
2 delade lökar, behöver inte vara jättesmå bitar
1 flaska (50 cl) porter
½ dl soya (inte sådan som bara ger färg, utan kinesisk/japansk)
3/4 dl outspädd svartvinbärssaft
1 msk kalvfond
15 enbär
3 lagerblad
½ msk timjan
svartpeppar

När detta kokat i en timma, tillsätt 2 skalade, slantade morötter. Låt detta koka ytterligare minst 1 timma. Köttet ska vara så mört att det faller isär. När grytan känns klar, tillsätt några skivade champignoner och låt koka med några minuter. Servera med potatis i någon form; kokt, pressad eller mos.
Den här grytan är bland det godaste jag ätit, så den är värd att prova! Sköter sig ju nästan själv på spisen när den kokar så länge...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar