onsdag 19 augusti 2009

Vitlökspasta med kräftstjärtar

Gott, gott och lätt, lätt! Koka pasta lagom till två personer. Blanda en burk ekologisk crème fraiche med en pressad vitlöksklyfta och lite salt. Spola pastan med kallt vatten i ett durkslag tills den är kall och rör då ihop den med vitlöksröran. Skär valfria grönsaker, tex sallat, gurka, tomat, majs och rödlök. Låt en burk (ca 400 g) kräftstjärtar rinna av. Lägg en kulle pasta på en tallrik, därefter lite sallad och toppa med kräftstjärtarna. Dekorera med en citronskiva eller lite färsk timjan.
Vill man så kan man strunta i pastan och göra mer sallad istället, vitlöksröran kan man ha som kall sås bredvid. Passar utmärkt som förrätt!
Ett råd är dock att inte byta ut crème fraichen mot en lättvariant. Fett behövs, speciellt om du väljer bort pastan, som energikälla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar