måndag 28 september 2009

Annas köttfärssås-tips!

Köttfärssås och spaghetti är en sann vardagshjälte - den rätten är det nog fler än jag som tar till när fantasin tryter! Här kommer mina tips för att variera köttfärsåsen så att den blir som en ny rätt varje gång:

- Tillsätt bacon, stark korv och lite chilipulver, och ät med ris så blir det en jambalaya-aktig gryta.
- Om man tillsätter bönor, linser eller kikärter till köttfärssåsen blir den rikare på protein, vilket gör att du känner dig mätt och belåten längre.
- Grönsaker och rotfrukter är alltid bra! Riv morot, palsternacka eller rödbetor och blanda i köttfärsåsen så blir den mustigare och matigare. Majs, finhackad tomat (istället för krossade tomater på burk), tärnad paprika, squash eller aubergine är även de goda att ha i.
- Färska örtkryddor ger supergod smak på köttfärssåsen, prova t.ex. basilika och timjan. Det finns fler alternativ än torkad oregano!
- Till sist: istället för att använda någon matlagningsbas, typ Milda Mat med några få procents fett, använd 'äkta' grädde. Det behöver inte vara vispgrädde, utan matlagningsgrädde fungerar utmärkt. Fettet i grädden är smakbärare och gör köttfärssåsen ofantligt mycket godare!

1 kommentar: