- Tillsätt bacon, stark korv och lite chilipulver, och ät med ris så blir det en jambalaya-aktig gryta.
- Om man tillsätter bönor, linser eller kikärter till köttfärssåsen blir den rikare på protein, vilket gör att du känner dig mätt och belåten längre.
- Grönsaker och rotfrukter är alltid bra! Riv morot, palsternacka eller rödbetor och blanda i köttfärsåsen så blir den mustigare och matigare. Majs, finhackad tomat (istället för krossade tomater på burk), tärnad paprika, squash eller aubergine är även de goda att ha i.
- Färska örtkryddor ger supergod smak på köttfärssåsen, prova t.ex. basilika och timjan. Det finns fler alternativ än torkad oregano!
- Till sist: istället för att använda någon matlagningsbas, typ Milda Mat med några få procents fett, använd 'äkta' grädde. Det behöver inte vara vispgrädde, utan matlagningsgrädde fungerar utmärkt. Fettet i grädden är smakbärare och gör köttfärssåsen ofantligt mycket godare!
du är allt bra finurlig du! pussssss
SvaraRadera