tisdag 29 september 2009

Dagens middag:

Fikonfylld kyckling med couscous-sallad och chèvre-crème
för 2 personer
Kyckling: Dela 2 kycklingfiléer på längden, nästan helt igenom. Skiva ett färskt fikon och fyll i filéerna. Lägg i en ugnsfast form, smord med olja, och droppa lite soya över. Pensla ut den och peppra kycklingfiléerna med svartpeppar. Stek i 250 grader varm ugn till de är genomstekta, ca 20 minuter.
Till salladen behövs:
- Blandad sallat, kruksallat eller krispsallat. Skär i bitar eller strimla med händerna.
- 1 kokt rödbeta (kokas i vatten under lock, med skalet på, i ca 30 minuter. Skalet skrubbar du bort med händerna under rinnande kallt vatten när rödbetan kokat klart.). Skär i bitar.
- ½ dl kokt couscous (koka upp vatten i vattenkokare och häll över couscousen, täck med lock och låt stå i ca 5 minuter. Använd lika delar vatten och couscous!).
- 6 körsbärstomater, klyftade.
- ½ avocado, delad i bitar.
- Tunnskivad rödlök efter behag!


Chèvrecrème: Mosa chèvreost och blanda med turkisk yoghurt, lika mycket av varje! Till två personer använde jag drygt 1 dl av vardera ost och yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar