Jag valde även att tillaga kycklingfiléerna hela i ugnen, och fyllde dem med lite goa grejer, närmare bestämt: ett halvt äpple i tunna skivor, torkad timjan och några droppar svartvinbärssaft. Jag delade de två kycklingfiléerna på längden, nästan helt igenom och fyllde dem. Sedan var det bara att vika över den andra delen, salta+peppra och sedan grilla dem i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Svartvinbärssås: Koka upp 1 dl matlagningsgrädde per person, tillsätt knappt 1 tsk kalvfond per dl grädde och 1-2 tsk koncentrerad svartvinbärssaft. Salta ev. med soya så får såsen fin färg! Red den ev. med några teskedar maizenamjöl utrört i lite kallt vatten: tillsätt, vispa runt och låt koka upp.
Till detta serverade jag ris, även fast jag kanske hade föredragit potatis till svartvinbärssåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar