torsdag 10 september 2009

Äppelfylld kyckling med svartvinbärssås

Jag kände inte alls för kyckling och currysås idag, som Prinsen hade önskat så det blir en kompromiss: han får currysås och jag gör svartvinbärssås till mig själv!
Jag valde även att tillaga kycklingfiléerna hela i ugnen, och fyllde dem med lite goa grejer, närmare bestämt: ett halvt äpple i tunna skivor, torkad timjan och några droppar svartvinbärssaft. Jag delade de två kycklingfiléerna på längden, nästan helt igenom och fyllde dem. Sedan var det bara att vika över den andra delen, salta+peppra och sedan grilla dem i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Currysås: Koka upp ca 1 dl matlagningsgrädde per person, tillsätt knappt 1 tsk kalvfond eller kycklingfond per dl grädde, och tillsätt curry efter smak. Salta om du tycker det behövs, och har såsen för tråkig färg kan du tillsätta lite gurkmeja så blir den gul och fin! Red den ev. med några teskedar maizenamjöl utrört i lite kallt vatten: tillsätt, vispa runt och låt koka upp.
Svartvinbärssås: Koka upp 1 dl matlagningsgrädde per person, tillsätt knappt 1 tsk kalvfond per dl grädde och 1-2 tsk koncentrerad svartvinbärssaft. Salta ev. med soya så får såsen fin färg! Red den ev. med några teskedar maizenamjöl utrört i lite kallt vatten: tillsätt, vispa runt och låt koka upp.
Till detta serverade jag ris, även fast jag kanske hade föredragit potatis till svartvinbärssåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar