Vispa 2 dl socker, strö- eller farinsocker (jag tog en dl av varje), och 2 ägg riktigt pösigt med elvisp. Vispa sedan ned 100 gram smält smör, 1 dl gräddfil, filmjölk eller yoghurt och ½ dl lingonsylt. Rör ihop, i en annan bunke; 3 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver), 1 msk kanel, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk malda kryddnejlikor och 1 tsk kardemumma (det går att utesluta något om man inte har det hemma, jag struntade i nejlikor!). Rör försiktigt ned detta i äggsmeten, vispa inte! Smöra och bröa en kakform, antingen en avlång eller en 'sockerkaksform' med hål i mitten, som rummer ca 1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, i 45-60 minuter. Låt svalna en stund i formen och vänd sedan upp kakan på ett fat eller en skärbräda.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar