Servera med en massa exotisk frukt och grönsaker! Idag tog jag gurka, tomat, majs, vindruvor, ananas, mango och mandarinklyftor; bara fantasin sätter gränser!
torsdag 3 september 2009
Bagdad - som går att äta!
Eftersom jag är så himla internationell den här veckan så blir det idag rätten Bagdad, eller Pytt Bagdad som den egentligen heter, men det låter inte så gott, haha! Det här receptet blir en ordentlig laddning, räcker till minst 5 personer.
Koka ris (jag använder jasminris), ungefär 4 portioner. Stek ca 500 gram köttfärs tills det är genomstekt och tillsätt då 1 stor hackad lök och 2 pressade/finhackade vitlöksklyftor, och låt detta steka i några minuter. Se till så att det inte är för hög värme på, löken ska inte bli bränd, bara mjukna. Krydda med salt, peppar, 2 tsk curry och ½ tsk cayennepeppar/chilipulver. Rör ihop riset med köttfärsröran och lägg i en ugnsfast form. Gör en sås genom att röra ihop 5 dl turkisk (eller annan fast) yoghurt och 2 dl sweet chili-sås (inte thai-varianten, utan typ Heinz tomatiga!). Häll detta över köttfärsröran, bred ut över hela ytan och rör om lite lätt så att såsen sjunker ned lite. Ställ in detta i ugnen i 15 minuter, 250 graders värme.
Servera med en massa exotisk frukt och grönsaker! Idag tog jag gurka, tomat, majs, vindruvor, ananas, mango och mandarinklyftor; bara fantasin sätter gränser!
Servera med en massa exotisk frukt och grönsaker! Idag tog jag gurka, tomat, majs, vindruvor, ananas, mango och mandarinklyftor; bara fantasin sätter gränser!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
your blog is a very good, congratulations on your work.
SvaraRaderawas you could put a translator for exemple the translator of google.
proceedings of good work.
kisses
my blog- code-vtrr.blogspot.com
Tex traduzido por Google