söndag 20 september 2009

Fetaost- och grönsakspaj med grillad kyckling

Till en färdiggrillad kyckling blir det en god paj idag. Jag älskar att göra paj; det är bara att slänga i vad man gillar och sätta in ugnen (ja, nästan i alla fall...).

Fetaost- och grönsakspaj
Pajskalet görs såhär: nyp ihop 50 gram smör med 1,5 dl vetemjöl. Rör ned 1,5 msk kallt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en pajform (den här degen räcker till en liten form, ca 15-20 cm i diameter), nagga med en gaffel och förgrädda i 225 grader varm ugn i 10 minuter.
Fyll sedan det varma pajskalet med 100-150 gram smulad fetaost, en näve färsk babyspenat, lite skivad rödlök och några delade coqtailtomater. Häll sedan över den s.k. äggstanningen; en blandning av 2 ägg och en skvätt mjölk eller grädde, ca ½ dl. Salta och peppra och ställ pajen i ugnen i ytterligare 10-15 minuter. Kolla om den har stelnat genom att peta lite i den med en gaffel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar