Men det blev istället köttfärsmos/pytt à la Lindström. Något fel i receptet tippar jag på (det kan vara jag som gjorde fel också men det tänker jag inte erkänna.), så här kommer mitt recept på:
Pannbiff med Lindström-twist ca 4 port.
Grundrecept: Blanda 3 msk ströbröd med lika mycket mjölk eller grädde. Smula i ca 400 g köttfärs, knäck i ett ägg, salta och peppra. Blanda runt ordentligt! Dela smeten i så många biffar som du vill ha och stek sedan i smör tills de är genomstekta. Jag gör åtta biffar av den här smeten!
För att få till själva Lindströms-twisten tillsätter du 1 dl inlagda, tärnade rödbetor, och 2 msk tärnad ättiksgurka tillsammans med köttfärs, ägg etc.
Jag kokade vanlig potatis och serverade till, och gjorde även en gräddsås med senap till:
Koka upp ett paket (2,5 dl) matlagningsgrädde tillsammans med 1 dl mjölk, lite kalvfond, soya och ca 1 msk senap. När du smakat av med senap, salt eller vad som behövs kan du reda såsen med 1 msk maizenamjöl utrört i lite kallt vatten. Vispa ned redningen och låt koka upp; klart!
måndag 21 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar