fredag 25 september 2009

Fiber-scones

Ingen fantasi för matlagning idag, så det blir en lite nyttigare sconesvariant till kvällsmat!

(2 st)
Blanda 2,5 dl vetemjöl, 2 dl grahamsmjöl, 2 tsk bakpulver och lite salt i en bunke. Smula ihop 50 gram smör med mjölblandningen tills det är finfördelat, och rör då ned 1 dl mjölk och 1 dl filmjölk med en sked. Jag tillsatte även ca ½ dl solrosfrön och ½ dl krossat linfrö i degen. Klicka ut två högar på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till och forma dem runda med mjölad hand. Strö över något som ser fint ut; frön, nötter eller annat, och tryck till lite. Jag valde hela linfrön! Grädda i mitten av ugnen, i 250 graders värme i ca 10 minuter. Låt kallna lite och servera ljumna med ost, marmelad eller annat gott pålägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar