onsdag 30 september 2009

Hamburgare på mitt sätt!

Det finns alternativ till BigMac, här kommer ett förslag:

Peppriga hamburgare med feta- och olivdressing

Burgare: Mosa ihop ca 400 gram köttfärs med lite salt, ordentligt med svartpeppar, torkad oregano efter smak och en stor pressad vitlöksklyfta. Låt stå en stund så att smakerna kommer fram. Forma sedan till 4-6 hamburgare, antingen tjocka och saftiga eller lite tunnare, jag föredrar det senare alternativet. Stek i smör eller olja, några minuter på varje sida, tills de är genomstekta.
Dressing: Smula fetaost, så att det blir nästan 1 dl. Blanda med 1,5 dl turkisk yoghurt och några finhackade gröna eller svart oliver. Vill man så kan man byta ut all eller en del av yoghurten mot keso, detta ger något högre protein-innehåll.
Servera med grovt hamburgerbröd, bifftomat, finskivad rödlök och ev andra grönsaker såsom färsk eller inlagd gurka och sallad. Jag är dock lite kräsen och gillar inte när gurka och sallad blir varmt av hamburgaren, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar