söndag 13 september 2009

Vit chokladmousse med söt mangosalsa

Det här var lördagens efterrätt, dock låg både basilika och råsocker som skulle varit till salsan kvar hemma... Men det blev gott ändå!

för ca 4 personer
Mousse
: Smält 100 gram vit choklad, över vattenbad eller i micro. Vispa 2 dl grädde så att den är fluffig. Vispa 1 ägg snabbt och häll ned chokladen under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ned den vispade grädden och häll upp i fyra portionsformar. Ställ i kylskåp i minst tre timmar, gärna över natten.

Salsa: Istället för att ha bara hallon till, som det stod i grundreceptet så gjorde jag en söt salsa! Skala en mango, du kommer att behöva ungefär hälften. Dela i små bitar, ca ½ X ½ cm, lägg i en djup skål och pressa över limejuice från en halv lime. Strö över lite råsocker, ca 1 msk. Strimla färska basilikablad efter smak och blanda i. Salsan får gärna stå en stund och marinera, innan du lägger den ovanpå moussen, eller låter folk ta efter behag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar