Mousse: Smält 100 gram vit choklad, över vattenbad eller i micro. Vispa 2 dl grädde så att den är fluffig. Vispa 1 ägg snabbt och häll ned chokladen under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ned den vispade grädden och häll upp i fyra portionsformar. Ställ i kylskåp i minst tre timmar, gärna över natten.
Salsa: Istället för att ha bara hallon till, som det stod i grundreceptet så gjorde jag en söt salsa! Skala en mango, du kommer att behöva ungefär hälften. Dela i små bitar, ca ½ X ½ cm, lägg i en djup skål och pressa över limejuice från en halv lime. Strö över lite råsocker, ca 1 msk. Strimla färska basilikablad efter smak och blanda i. Salsan får gärna stå en stund och marinera, innan du lägger den ovanpå moussen, eller låter folk ta efter behag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar