måndag 12 oktober 2009

Fisk på menyn

Anna Sabel, nu tänkte jag speciellt på dig som älskar fisk! :)

Solrosfisk och sås med soltorkade tomater för 4-6 personer


Dela två 'fiskblock' i valfritt antal delar, jag gjorde tre per paket. Jag använde mig av ekologisk kolja, en fin vit fisk som är jättegod! Lägg dessa i en smord, ugnsfast form och salta lite lätt över. Blanda i en skål: 2 dl riven ost, rivet skal från en lime och nästan 1 dl solrosfrön. Lägg detta på fisken, en snygg liten hög på varje bit. Sätt in i övre delen av ugnen, som ska vara 225 grader varm. Fisken skall bakas tills den är genomstekt, ca 25 minuter.
Blanda till såsen under tiden som fisken är i ugnen: finhacka soltorkade tomater så att det blir knappt 1 dl. Hacka även en näve solrosskott, ärtskott eller babyspenat. Blanda tomater, solrosskott, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 dl gräddfil (eller turkisk yoghurt eller crème fraiche).
Servera med kokt potatis och en god sallad!

1 kommentar:

  1. tack hjärtat! detta ska jg laga imorgon!!!!! pussss anna

    SvaraRadera