tisdag 13 oktober 2009

Chili con carne - lätt som en plätt!

Bryn 300-400 gram köttfärs tills den är nästan genomstekt och tillsätt då en stor pressad vitlöksklyfta och en finhackad gul lök, inte alltför liten. Stek några minuter, men inte på för hög värme så löken bränns. Krydda med salt, peppar och chilipulver/cayennepeppar. Häll i 1 burk vita bönor i tomatsås och ca ½ burk krossade tomater, eller någon annan sorts bönor och en hel burk med krossade tomater. Låt puttra på låg värme 10-15 minuter, och sedan är det klart! Plätt-lätt som min fina vän Natalie skulle sagt!
Servera med ett gott luftigt bröd, vill man inte vara alltför onyttig väljer man ett dinkel-/speltbröd som är rikare på protein än vanligt franskbröd med vetemjöl. Jag ville egentligen ha kokt broccoli till men den var slut här hemma så det blev kokta morötter istället!

2 kommentarer:

  1. var är plätt-lätten?!

    SvaraRadera
  2. Ett tipps är att köpa heinz vita bänor i sweetchillisås! Bliiiir jäääättttegott och man behöver inte tillsätta något mer än salt och peppar. mummssss

    SvaraRadera