Risonisallad med mangosås och saftig kyckling 2 portioner
Sallad: Koka risoni, ungefär 1 dl. Häll av i en sil och spola kallt vatten över tills den svalnat. Blanda en sallad med risoni, ½ skivad paprika, ½ skivad avocado, 1/4 finskivad rödlök, lite blandad sallat (jag använde babyspenat - min favorit!) och lite salt. Droppa ev. över lite citron om salladen ska stå ett tag - då blir inte avocadon brun. Servera på ett stort fat.
Kyckling: Kycklingen blir väldigt saftig av den här marinaden: Blanda ca ½ dl olja, ½ pressad lime, 1 skivad vitlöksklyfta, lite chilipeppar, lite ingefära och salt+peppar. Vill man lyxa till det ytterligare använder man färsk ingefära och chili! Blanda två kycklingfiléer med marinaden och låt dra i några timmar, gärna över natten. Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen på 250 graders värme i ca 20 minuter. När filéerna är genomstekta, skiva dem och lägg bredvid salladen.
Sås: Den här fräscha mangosåsen passar bra till mycket, en favorit när det grillas på sommaren. Blanda 2 dl gräddfil med upp till ½ dl sweet chili sås och 1 skalad, finhackad mango. Superenkelt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar