onsdag 7 oktober 2009

Frittata och caprese

Idag blev det frittata med kryddig korv och babyspenat till middag. Frittata är som en tjock omelett med olika fyllning. Man kan ta nästan vad som helst; kokt potatis, tomat, skinka, fetaost, olika grönsaker etc. En god, mättande och proteinrik rätt! Om man ska göra mycket frittata gör man den i en non-stickpanna, men jag som bara gjorde för två personer använde istället en non-stickkastrull - funkade utmärkt!

Frittata med kryddig korv och babyspenat (för två personer)

Skär en kryddig korv, tex. Merguez i tunna skivor, det blir snyggt om du skär på snedden! Hacka några nävar färsk babyspenat, den krymper rejält när man steker den så ta ordentligt. Stek korv och spenat i lite smör under några minuter. Sänk temperaturen ordentligt och häll över 2 ägg ihopvispade med ca ½ dl mjölk eller grädde. Salta och peppra. Rör försiktigt i botten då och då så att ostelnad äggsmet rinner ned. Låt stekas på låg värme tills frittatan stelnat och låt den då glida över på en tallrik. Skär upp i bitar eller dela helt enkelt på hälften, och servera gärna med en god sallad.

Capresesallad (för ca 2 personer)
Dela 1 tomat eller ca 7 körsbärstomater i bitar. Skär en mozzarella-boll i bitar och blanda med tomaten i en skål. Salta, peppra och ringla över lite olivolja, och hacka gärna lite färsk basilika som du toppar med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar