Idag blev det frittata med kryddig korv och babyspenat till middag. Frittata är som en tjock omelett med olika fyllning. Man kan ta nästan vad som helst; kokt potatis, tomat, skinka, fetaost, olika grönsaker etc. En god, mättande och proteinrik rätt! Om man ska göra mycket frittata gör man den i en non-stickpanna, men jag som bara gjorde för två personer använde istället en non-stickkastrull - funkade utmärkt!
Frittata med kryddig korv och babyspenat (för två personer)

Skär en kryddig korv, tex. Merguez i tunna skivor, det blir snyggt om du skär på snedden! Hacka några nävar färsk babyspenat, den krymper rejält när man steker den så ta ordentligt. Stek korv och spenat i lite smör under några minuter. Sänk temperaturen ordentligt och häll över 2 ägg ihopvispade med ca ½ dl mjölk eller grädde. Salta och peppra. Rör försiktigt i botten då och då så att ostelnad äggsmet rinner ned. Låt stekas på låg värme tills frittatan stelnat och låt den då glida över på en tallrik. Skär upp i bitar eller dela helt enkelt på hälften, och servera gärna med en god sallad.
Capresesallad (för ca 2 personer)
Dela 1 tomat eller ca 7 körsbärstomater i bitar. Skär en mozzarella-boll i bitar och blanda med tomaten i en skål. Salta, peppra och ringla över lite olivolja, och hacka gärna lite färsk basilika som du toppar med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar