tisdag 6 oktober 2009

Lax med fetaost och ris- och grönsaksröra

Att baka lax i ugn är jätteenkelt, och väldigt lätt att variera! Jag har gjort många olika varianter, t.ex. toppad med riven squash, och vill man göra det ännu lättare för sig strör man bara över lite dill eller citronpeppar innan man ugnsbakar laxen. Idag blev det lax med fetaost ovanpå:

Lägg 4 laxfilébitar i en ugnssäker form, smord med lite smör eller olja. Salta och peppra och lägg på fetaost; antingen smulad eller skuren i skivor. Stek i ugnen i 225 graders värme tills laxen är genomstekt, det går ganska så fort så håll koll!
Till laxen serverade jag jasminris som jag kokat tillsammans med lite buljong (ca 1 tärning per 2 dl ris). I riset blandade jag kokt sparris som jag skurit i bitar och smörstekta champignoner. Jag hittade söta pytte-champignoner i affären som passade perfekt till mitt ris!
Vill man ha någon sås till fungerar det med vanlig crème fraiche eller turkisk yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar