torsdag 29 oktober 2009

Korvgryta med svamp

Snabbt och enkelt: skär ca 300 gram falukorv, kycklingmortadella eller liknande korv i tunna skivor som du sedan delar på mitten. Stek i omgångar i en stekpanna med lite smör. När all korv är stekt, lägg den åt sidan och stek 5 champignoner i bitar och en liten, skivad purjolök i lite smör. Stek i några minuter och akta så att det inte bränner! Blanda sedan ned korven i stekpannan eller häll över allt i en stor gryta och tillsätt 1 msk kantarellfond (eller vilt-och kantarellfond), 1 liten burk crème fraiche (behöver inte vara den fetaste varianten om man inte vill det), lite svartpeppar och lite torkad timjan. Låt koka i några minuter, och sedan är det färdigt att servera! Jag valde att servera fullkornscous-cous till, vilket kanske inte var det bästa valet... Välj istället potatis eller ris, så blir det lite saftigare!

1 kommentar: