torsdag 29 oktober 2009

Rulltårta gånger två

Världens enklaste och godaste kaka enligt mig är rulltårta! Idag bjöd jag hem mina tjejer på mellanmål och fika, då jag gjorde två varianter av rulltårta:

Rulltårta (grundrecept) 1 långpanna
Vispa 3 ägg och 1,5 dl strösocker riktigt fluffigt med elvisp. Rör ihop 1 1/4 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver och rör sedan ned i äggblandningen. Bred ut i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper på och grädda i 3-5 minuter i 225 graders värme. Vänd sedan upp på sockrat bakplåtspapper och bred på valfri fyllning. Rulla ihop och låt vila med skarven nedåt i några minuter innan kakan skärs upp.

Mina fyllningar idag:
Jag gjorde halva rulltårtan med varje fyllning. Ena halvan bredde jag med min egengjorda jordgubbs- och rödavinbärssylt. Till den andra halvan gjorde jag en päronfyllning genom att riva ett päron grovt och steka det i en teflonkastrull med lite smör och socker i några minuter. När päronrivet är genommjukt breder jag ut det på kakan. Sedan strör jag över lite tinade blåbär och rullar ihop kakan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar