Rulltårta (grundrecept) 1 långpanna
Vispa 3 ägg och 1,5 dl strösocker riktigt fluffigt med elvisp. Rör ihop 1 1/4 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver och rör sedan ned i äggblandningen. Bred ut i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper på och grädda i 3-5 minuter i 225 graders värme. Vänd sedan upp på sockrat bakplåtspapper och bred på valfri fyllning. Rulla ihop och låt vila med skarven nedåt i några minuter innan kakan skärs upp.
Mina fyllningar idag:
Jag gjorde halva rulltårtan med varje fyllning. Ena halvan bredde jag med min egengjorda jordgubbs- och rödavinbärssylt. Till den andra halvan gjorde jag en päronfyllning genom att riva ett päron grovt och steka det i en teflonkastrull med lite smör och socker i några minuter. När päronrivet är genommjukt breder jag ut det på kakan. Sedan strör jag över lite tinade blåbär och rullar ihop kakan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar