Viltgryta ca 4 portioner
ca 800 g nötkött, i grytbitar
3 små lökar, skivade
3-4 dl crème fraiche
nästan 1 dl vilt- och kantarellfond
1 dl inkokta kantareller, eller 2 dl färsk svamp i bitar
nästan 1 dl svartvinbärsgelé
2 dl rött vin
2 tsk torkad timjan
15 enbär (krossade för mer smak, om man vill det)
2 tsk kinesisk soya
Stek köttet och löken i smör var för sig i några minuter: löken ska bli mjuk och glansig och köttet ska få lite stekyta. Lägg sedan alla ingredienser i en stor gryta och låt koka under lock i minst 1 ½ timma. Prova om köttet är mört nog, det skall nästan falla isär! Servera med tex. pressad potatis, broccoli och svartvinbärsgelé. Servera gärna rött vin till; att använda samma vin i som till maten är ett säkert kort!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar