Kalkonfilén som jag köpte var nästan i storlek med en fläskfilé! Riktigt gott kött som blir mört och fint när det marineras och helsteks i ugn.
för ca 4 personer
Marinera 800 gram kalkonfilé i lite olja, soya, vitpeppar och timjan, i minst en timma, gärna över natten. Stek i smör en liten stund på varje sida så att den får fin färg, och placera sedan i en ugnsfast form. Häll lite vatten i botten på formen och stick en köttermometer i mitten på den tjockaste delen av filén. Stek i mitten av ugnen i ca en halvtimma, tills innertemperaturen är mellan 75 och 80 grader. Ta ut filén och låt vila en stund innan den skärs upp. Så här fina blev mina två filéer:
Gör pastan medan köttet är i ugnen! Koka pasta, 250-300 gram enligt anvisningar på förpackningen. Jag använde en sort som heter 'Paguri' och som är som stora snäckor! Skala och strimla 1 morot (görs enklast med potatisskalare!), lägg åt sidan. Rensa 200-300 gram kantareller eller trattkantareller, plocka sönder lätt och stek tills allt vatten är inkokt. Tillsätt 1 finhackad gul lök och en klick smör. Stek i någon minut, och häll sedan i 3 dl matlagningsgrädde och 2 tsk kantarellfond. Låt koka upp och tillsätt därefterden strimlade moroten, peppar och eventuellt lite salt - smaka av! Red eventuellt av pastasåsen med 1 msk maizena utrört i lite kallt vatten.
Rör ihop pasta, pastasås och 75 gram västerbottenost, och låt stå under lock i några minuter. Rör ett varv till och servera med kött och grönsaker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar