(2 port.)
Lägg 2 bitar laxfilé i en ugnsfast form och bred över ett lager vitlöksost (jag använde Crème Bonjours 'Grekisk vitlök'). Skiva två salladslökar riktigt tunt på snedden och strö över vitlöksosten. Skiva ½ tomat i 6-8 tunna skivor och lägg ovanpå laxen. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 10 minuter.
Jag gjorde potatismos att servera till: koka ett gäng potatisar tills de är färdiga. Häll av vattnet och vispa potatisarna med en elvisp tills de smulats sönder. Lägg i en klick smör, lite mjölk och krydda med salt och vitpeppar, innan du vispar lite till. Klart!
Gud va gott de dära ser ut! Det måste jag göra, och potatismos e så sjukt underskattat, de måste jag också göra oftare :P Själv åt jag korv med bröd, va precis på toa och spydde upp ALLT, trooo faaan att jag aldrig kommer kunna äta de mer asså! Förlåt för att jag skrev ordet spy på din matblogg, kanske inte så nice, men ehh de va bara fakta!
SvaraRaderaSlutsats: Jag måste börja laga efter din blogg, som lax o sånt för att undvika sånna hära incidenter :P
vitpeppar i moset... Annars lät laxen god, å då gillar inte jag lax :)
SvaraRadera